joi, 11 iulie, 2024
Plase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte Ieftine
onE bLoG RomaniaStiri / MassMediaAcord Cash, Marcel Ciolacu fara cresteri de comisioane

Acord Cash, Marcel Ciolacu fara cresteri de comisioane

Premierul Marcel Ciolacu a fost implicat recent in discutii despre modificarea plafonarii platilor cash. Guvernul a decis sa nu continue cu micsorarea plafoanelor pentru platile cash care urmau sa intre in vigoare pe 11 Noiembrie, o decizie luata dupa consultari cu micii intreprinzatori​.

Marcel Ciolacu a mentionat ca se va pastra exceptia care permite micilor intreprinderi sau comercianti sa aiba in casa de marcat suma de 50.000 de lei si limita de 1.000 de lei pentru plati in avans cu bani cash.

Marcel Ciolacu legat de probleme cu limitarea platilor cash

In plus, el a declarat ca nu exista probleme cu limitarea platilor cash, vazand aceasta masura ca pe un mijloc de a stopa evaziunea fiscala​. Totusi, masurile vor fi analizate in continuare pentru a se asigura ca nu afecteaza negativ populatia, evidentiind faptul ca aceste propuneri au venit de la o echipa tehnica de la ANAF si nu sunt politice​.

In contextul in care bancile majoreaza comisioanele pentru operatiuni in numerar, Marcel Ciolacu a exprimat pe retelele sociale ca „lacomia bancilor nu poate fi alimentata din dezbaterea privind banii cash” si ca este intolerabila cresterea artificiala a comisioanelor bancare​.

Marcel Ciolacu si legea platilor cash

Marcel Ciolacu a discutat recent despre legea platilor cash, accentuand ca nu doreste sa ingreuneze viata cetatenilor si ca va avea discutii cu bancile pentru a gasi cele mai bune solutii.

Acesta a tinut sa sublinieze ca modificarile plafoanelor pentru plati cash nu trebuie sa afecteze negativ populatia si a exprimat dorinta de a discuta si cu intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) pentru a evita situatii precum cozi interminabile la banci​.

De asemenea, a mentionat ca propunerile de modificare au venit din partea unei echipe tehnice de la ANAF si ca prioritatea sa ramane combaterea evaziunii fiscale​. In aceeasi zi a avut programata o intalnire cu reprezentantii bancilor pentru a discuta aceste probleme​.

O preocupare continua a Guvernului Romaniei

Aceste discutii reflecta o preocupare continua a Guvernului Romaniei de a echilibra nevoia de a combate evaziunea fiscala cu necesitatea de a sprijini afacerile mici si de a nu ingreuna activitatea economica.

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, a anuntat dupa discutii cu reprezentantii bancilor si ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) ca s-a ajuns la un acord pentru a nu creste comisioanele bancare, nici pentru persoane fizice, nici pentru persoane juridice ( firme )​. Acest acord subliniaza angajamentul guvernului de a mentine costurile bancare la un nivel stabil, in timp ce continua sa combata evaziunea fiscala si sa imbunatateasca eficienta administrativa​.

Masuri luate de Guvern privind platile cash

La intalnire au participat, de asemenea, alti membri ai guvernului, iar Banca Transilvania si-a anuntat decizia de a amana majorarea comisioanelor pentru operatiunile cu numerar, o decizie planificata initial pentru ianuarie 2024​. Aceste masuri reflecta o abordare echilibrata intre necesitatea de a asigura sustenabilitatea economica si sprijinul pentru activitatile comerciale.

Prin urmare, se pare ca, desi limita pentru plati cash la magazine a fost discutata, guvernul cauta un echilibru intre combaterea evaziunii fiscale si sustinerea micilor afaceri, in timp ce se opune cresterilor nejustificate ale comisioanelor bancare.

Urmareste ultimele stiri, noutati si articole onEbLoG.ro si pe Google News

LASA UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI
onE bLoG Romania
onE bLoG Romaniahttps://oneblog.ro
One Blog Romania si-a propus inca de la deschidere sa ofere vizitatorilor acestui blog content de calitate si cat se poate de actualitate. Ne-am dorit inca de la inceput sa ne axam pe calitate, transparenta si servicii premium la cele mai accesibile preturi pentru toti cei care doresc sa isi promoveze afacerile pe acest blog. Ne place sa invatam, sa ascultam si sa luam impreuna cu voi cele mai bune decizii. Impreuna cu voi atat vizitatorii cat si cei care publica articole, advertoriale pe acest blog dorim sa formam o echipa si sa imbunatatim tot ce nu este relevant.
- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_img

Cele mai populare articole pe bLoG

- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img