joi, 20 iunie, 2024
Plase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte Ieftine
onE bLoG RomaniaStil de ViataSfaturi pentru o ingrijire impecabila a parului

Sfaturi pentru o ingrijire impecabila a parului

Sfaturi pentru o ingrijire impecabila a parului

Desi s-ar putea crede ca rutina de ingrijire a parului este suficienta pentru a avea un par sanatos si scalpul curat si ingrijit, lucrurile nu stau chiar asa. Practica indelungata a ingrijirii parului si scalpului nu garanteaza rezultatele dorite daca nu este corecta. Prin urmare, alegerea produselor de ingrijire pentru par are un impact considerabil asupra sanatatii acestuia si, bineinteles, a scalpului.

Ce ar trebui sa intelegi, de fapt, din ce am spus anterior, este ca rutina de ingrijire a parului poate fie sa restabileasca sanatatea fibrei capilare, fie sa o deterioreze. In acest articol vom vorbi doar despre ce presupune o rutina corecta care sa iti asigure un par frumos si sanatos.

Vorbim in cele ce urmeaza despre ce produse de ingrijire impecabila a parului ar trebui sa folosesti si in ce ordine.

Ingrijirea parului inainte de samponare

Daca pana acum credeai ca ingrijirea podoabei capilare incepe de la samponare, trebuie sa te contrazicem. De acum, va trebui sa iti faci timp sa iti ingrijesti parul inainte de a-l spala.

Foloseste un tratament ales corect in functie de tipul tau de par – poate fi vorba si despre o masca cu ulei de masline. Astfel, vei asigura o hranire si o ingrijire impecabila a parului in profunzime a fibrei capilare.

Ingrijirea parului prin alegerea corecta a samponului.

Pe de alta parte, tine cont de urmatorul sfat foarte important. Utilizeaza doua sampoane in momentul in care speli parul. Alege pentru o ingrijire impecabila a parului un sampon cu PH neutru pentru a-l curata in profunzime si un sampon pentru a asigura un tratament optim atat pentru par, cat si pentru scalp.

Ai in vedere sa alegi samponul potrivit, in functie de tipul tau de par: gras, uscat, radacini grase, uscat la varfuri, vopsit, fara volum sau cu matreata. Pentru un par frumos, nu trata cu superficialitatea clatirea sa dupa samponare.

Ingrijirea parului prin alegerea corecta a mastii de par

O masca de par se aplica, in general, o data pe saptamana, dupa samponare, pe parul umed, bine uscat cu un prosop. Dupa cateva minute, acest produs de ingrijire impecabila a parului actioneaza pe fiecare fir de par pentru a-l hidrata, repara si hrani, in timp ce il descurca.

*Atentie, „bine uscat cu un prosop” presupune sa il tamponezi cu delicatete, fara sa il agresezi frecandu-l.

Ingrijirea parului utilizand balsamul pentru descurcare

Utilizarea balsamului pentru descurcarea parului necesita un timp de aplicare destul de scurt. Pur si simplu il aplici pe parul umed, dupa ce il tamponezi cu prosopul, si il lasi sa actioneze cateva minute – cel putin doua minute. In acest fel, firele de par vor fi descurcate si hidratate.

Ca sfat, nu utiliza masca de par si balsamul in acelasi timp, deoarece ar putea supraincarca parul.

Tratamente fara clatire pentru un par sanatos

La fel ca produsele de clatire, exista o serie de produse de ingrijire a parului fara clatire, asemanatoare unei creme de zi. Acest tip de produs de ingrijire impecabila a parului imbraca fibra capilara pentru o hidratare continua.

Optional, mai ales atunci cand te grabesti, poti sa folosesti produse leave-in in locul unui produs de clatire. Cremele leave-in hranesc parul si adauga stralucire. Sunt perfecte pentru parul uscat, deteriorat, afro sau gros.

Pe de alta parte, poti sa utilizezi  produse bifazice, care constau in tratamente de hidratare si de descurcare usoara. Produsele bifazice de ingrijire impecabila a parului fara ulei sunt ideale pentru parul fin, scurt sau pentru parul gras. Produsele pe baza de ulei, pe de alta parte, sunt potrivite pentru parul sensibil, lung sau gros.

In final, produse pentru coafarea parului

In cele din urma, nu trebuie sa uiti niciodata sa iti protejezi parul inainte de coafare. In aceasta idee, poti sa folosesti un produs de protectie termica inainte de uscarea cu uscatorul sau de indreptare a parului.

Respectand sfaturile pe care ti le-am oferit in acest articol, te vei putea bucura de un par superb!

Urmareste ultimele stiri, noutati si articole onEbLoG.ro si pe Google News

LASA UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI
onE bLoG Romania
onE bLoG Romaniahttps://oneblog.ro
One Blog Romania si-a propus inca de la deschidere sa ofere vizitatorilor acestui blog content de calitate si cat se poate de actualitate. Ne-am dorit inca de la inceput sa ne axam pe calitate, transparenta si servicii premium la cele mai accesibile preturi pentru toti cei care doresc sa isi promoveze afacerile pe acest blog. Ne place sa invatam, sa ascultam si sa luam impreuna cu voi cele mai bune decizii. Impreuna cu voi atat vizitatorii cat si cei care publica articole, advertoriale pe acest blog dorim sa formam o echipa si sa imbunatatim tot ce nu este relevant.
- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_img

Cele mai populare articole pe bLoG

- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img