joi, 9 mai, 2024
Plase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte Ieftine
onE bLoG RomaniaStiri / MassMediaAtac Terorist in Bruxelles, 2 fani ai fotbalului Suedez ucisi in timpul...

Atac Terorist in Bruxelles, 2 fani ai fotbalului Suedez ucisi in timpul meciului

Atac Terorist in Bruxelles

Atacul armat din Bruxelles a avut loc in seara zilei de luni, 16 octombrie 2023, in jurul orei 19:15, cand un asaltator inarmat a deschis focul in apropiere de Place Sainctelette, una dintre principalele intersectii din oras. Cele doua victime, fanii fotbalului suedezi, au fost impuscati mortal, iar la momentul respectiv, nimeni nu fusese inca arestat.

Se pare ca victimele purtau tricouri ale echipei nationale de fotbal a Suediei, care juca impotriva echipei nationale a Belgiei intr-un meci de calificare la Campionatul European UEFA la Stadionul King Baudouin in Bruxelles, in acea seara. Atacul a determinat abandonarea meciului de fotbal la pauza, cu scorul 1-1.

Autoritatile lucreaza sub presupunerea ca atacul a fost un act terorist, iar un videoclip neconfirmat de pe retelele sociale vizionat de politie si media arata un barbat care pretinde ca este un jihadist si membru al Statului Islamic, revendicand responsabilitatea pentru atac, spunand ca a ucis trei suedezi ca un act de razbunare pentru „musulmani”.

Asaltatorul se crede ca a tras focuri de arma asupra unei a treia persoane intr-un hol inainte de a ucide cele doua victime, care se aflau intr-un taxi​.

Imediat dupa atac, Centrul National de Criza din Belgia a ridicat nivelul de alerta terorista la cel mai inalt nivel, 4. Politia a mobilizat un raspuns de nivel inalt la incident pentru a „garanta siguranta” in capitala.

Primarul Bruxelles-ului, Phillipe Close, coordoneaza efortul impreuna cu Ministrul belgian de Interne, Annelies Verlinden, la Centrul de Criza. Premierul belgian, Alexandre de Croo, a confirmat ca victimele atacului erau cetateni suedezi si si-a oferit condoleante sincere Prim-ministrului Suedez, subliniind ca lupta impotriva terorismului este una comuna​.

Atacul este privit ca un act de terorism si a fost legat de o reactie la conflictul dintre Israel si Gaza, cu un individ care pretindea ca este membru al ISIS si a revendicat responsabilitatea pentru atac, afirmand ca a ucis trei suedezi ca un act de razbunare pentru musulmani​​.

Este clar ca acest incident grav a avut un impact substantial asupra comunitatii locale si internationale, iar autoritatile belgiene continua sa investigheze si sa urmareasca autorul atacului.

Un atac armat a avut loc in Bruxelles, in seara zilei de luni ( 16.10.2023 ), in urma caruia doua persoane de nationalitate suedeza au fost ucise. Acestea sunt detalii cheie despre incident:

Locatia si Timpul Atacului:

Atacul a avut loc luni seara, in apropierea centrului Bruxelles-ului. Au fost auzite impuscaturi in apropierea Place Sainctelette si Boulevard du Neuvieme de Ligne, putin dupa ora 19:00, iar politia a fost trimisa imediat la fata locului.

Victime:

  • Cele doua victime erau de nationalitate suedeza. Numarul exact al ranitilor nu a fost raportat​​.

Reactia Autoritatilor:

  • Premierul belgian, Alexander De Croo, a sugerat ca atacul ar putea fi legat de terorism si a convocat o sedinta de urgenta cu ministrii de top ai Cabinetului sau.
  • Alerta de terorism a fost ridicata la nivelul cel mai inalt in capitala si la al doilea nivel cel mai inalt in restul natiunii.
  • Ministra de Interne, Annelies Verlinden, a mentionat ca „un atac oribil in Bruxelles, iar autorul este in mod activ urmarit”​.

Impactul Atacului:

  • In urma atacului, meciul de calificare la Campionatul European de fotbal dintre Belgia si Suedia, care urma sa aiba loc la Stadionul Heysel, a fost abandonat.

Legatura cu Conflictul Israel-Gaza:

Atacul vine intr-un moment de vigilenta sporita, legat de conflictul in curs dintre Israel si Gaza, care a intensificat tensiunile in mai multe natiuni europene.

Detalii Suplimentare despre acest atac terorist in Bruxelles:

Videoclipuri amator au fost difuzate de media, aratand un barbat care trage de mai multe ori in apropierea unei statii folosind o arma mare.

Atacul armat din Bruxelles a avut un impact imediat, nu numai la nivel national, dar si la nivel international, dat fiind contextul global tensionat. Pana in prezent, autoritatile belgiene continua sa investigheze incidentul si sa urmareasca autorul atacului.

Urmareste ultimele stiri, noutati si articole onEbLoG.ro si pe Google News

LASA UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI
onE bLoG Romania
onE bLoG Romaniahttps://oneblog.ro
One Blog Romania si-a propus inca de la deschidere sa ofere vizitatorilor acestui blog content de calitate si cat se poate de actualitate. Ne-am dorit inca de la inceput sa ne axam pe calitate, transparenta si servicii premium la cele mai accesibile preturi pentru toti cei care doresc sa isi promoveze afacerile pe acest blog. Ne place sa invatam, sa ascultam si sa luam impreuna cu voi cele mai bune decizii. Impreuna cu voi atat vizitatorii cat si cei care publica articole, advertoriale pe acest blog dorim sa formam o echipa si sa imbunatatim tot ce nu este relevant.
- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_img

Cele mai populare articole pe bLoG

- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img