Dum, 3 decembrie, 2023
Plase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte Ieftine
onE bLoG RomaniaStiri / MassMedia2 Martie, Ziua Memoriei si Recunostintei

2 Martie, Ziua Memoriei si Recunostintei

Ziua Memoriei si Recunostintei este o zi importanta in calendarul romanesc, marcata pe 2 martie in fiecare an. Aceasta zi a fost instituita pentru a onora memoria tuturor celor care au luptat si au murit pentru apararea tarii si a libertatii sale, precum si pentru a exprima recunostinta si respectul fata de toti cei care si-au dedicat viata lor pentru a servi Romania.

Originea acestei zile dateaza din anul 2015, cand Parlamentul Romaniei a adoptat o lege prin care se recunostea Ziua Memoriei si Recunostintei ca o sarbatoare nationala. Data de 2 martie a fost aleasa deoarece in aceasta zi, in anul 1918, s-a semnat la Chisinau tratatul de pace dintre Romania si Puterile Centrale, prin care Romania isi recapata teritoriile pierdute in timpul Primului Razboi Mondial.

Scopul principal al acestei zile este de a comemora eroii si personalitatile care au luptat pentru independenta si integritatea teritoriala a Romaniei. Printre acestia se numara militarii care au murit in razboaie, revolutionarii care au luptat impotriva regimului comunist in decembrie 1989, dar si personalitati din diverse domenii care au adus un aport semnificativ la dezvoltarea si promovarea culturii si identitatii romanesti.

2 Martie, Ziua Memoriei si Recunostintei

Cu toate acestea, Ziua Memoriei si Recunostintei nu este doar despre comemorare si reflectare asupra trecutului. Este, de asemenea, o zi in care se exprima recunostinta si respect fata de cei care inca lupta pentru valorile si idealurile nationale, precum si fata de cei care aduc un aport semnificativ la dezvoltarea societatii romanesti. Este, de asemenea, o ocazie de a celebra si de a promova valorile si traditiile romanesti, precum demnitatea, solidaritatea si libertatea.

In concluzie, Ziua Memoriei si Recunostintei este o zi importanta pentru toti romanii, in care ne amintim de cei care au luptat pentru libertatea si independenta Romaniei si exprimam recunostinta si respectul nostru fata de acestia. Este, de asemenea, o ocazie de a celebra valorile si traditiile romanesti si de a reflecta asupra a ceea ce putem face pentru a contribui la dezvoltarea societatii noastre.

In aceasta zi, se organizeaza numeroase evenimente si ceremonii de comemorare in intreaga tara. Acestea includ depuneri de coroane la monumentele si cimitirele eroilor, parade militare, momente de reculegere si discursuri de la oficialitati si lideri politici. De asemenea, se organizeaza si evenimente culturale, precum concerte si spectacole, care celebreaza cultura si traditiile romanesti.

O alta traditie care se practica in aceasta zi este aprinderea candelelor la ferestre, in semn de comemorare si respect fata de eroii si personalitatile care au luptat pentru Romania. Aceasta traditie este un simbol al solidaritatii si unitatii nationale, iar multi oameni o practica cu entuziasm in fiecare an.

In plus, Ziua Memoriei si Recunostintei reprezinta si o oportunitate pentru a reflecta asupra importantei democratiei si a drepturilor si libertatilor fundamentale. Intr-o lume in care libertatea si democratia sunt amenintate in mod constant, este important sa reflectam asupra valorilor pe care le-am mostenit de la cei care au luptat pentru ele si sa ne angajam sa le aparam si sa le promovam in continuare.

In concluzie, Ziua Memoriei si Recunostintei este o zi importanta pentru toti romanii, care ne permite sa ne amintim de trecut si sa ne angajam pentru viitor. Este o zi in care ne comemoram eroii si personalitatile care au luptat pentru libertatea si independenta Romaniei, dar si o ocazie de a celebra valorile si traditiile romanesti si de a reflecta asupra a ceea ce putem face pentru a contribui la dezvoltarea societatii noastre.

Urmareste ultimele stiri, noutati si articole onEbLoG.ro si pe Google News

LASA UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI
onE bLoG Romania
onE bLoG Romaniahttps://oneblog.ro
One Blog Romania si-a propus inca de la deschidere sa ofere vizitatorilor acestui blog content de calitate si cat se poate de actualitate. Ne-am dorit inca de la inceput sa ne axam pe calitate, transparenta si servicii premium la cele mai accesibile preturi pentru toti cei care doresc sa isi promoveze afacerile pe acest blog. Ne place sa invatam, sa ascultam si sa luam impreuna cu voi cele mai bune decizii. Impreuna cu voi atat vizitatorii cat si cei care publica articole, advertoriale pe acest blog dorim sa formam o echipa si sa imbunatatim tot ce nu este relevant.
- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Cele mai populare articole pe bLoG

- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img