lun, 25 septembrie, 2023
Plase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte Ieftine
One Blog RomaniaSanatate si MedicinaAsigurari de Sanatate in Romania, cat costa?

Asigurari de Sanatate in Romania, cat costa?

Costul unei asigurari de sanatate in Romania poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi varsta si starea de sanatate a persoanei, acoperirea medicala dorita, precum si Compania de Asigurari aleasa.

In general, preturile pentru Asigurarea de Sanatate in Romania incep de la aproximativ 50 de lei pe luna si pot ajunge pana la cateva sute de lei pe luna pentru acoperiri mai complete si servicii medicale extinse. Este important sa mentionam ca exista diferente semnificative intre tarifele practicate de diferite Companii de Asigurare, asadar este recomandat este sa comparati ofertele mai multor companii inainte de a face o alegere.

De asemenea, este important sa retineti ca in Romania exista o asigurare obligatorie de sanatate, care este finantata prin contributiile sociale platite de catre angajatori si angajati. Aceasta asigurare ofera acces la serviciile medicale de baza in cadrul sistemului public de sanatate, dar exista si servicii medicale care nu sunt acoperite de aceasta asigurare, cum ar fi cele in regim privat.

Ce tipuri de servicii medicale exista in Romania?

In Romania exista o varietate de servicii medicale disponibile, atat in cadrul sistemului public de sanatate, cat si in sectorul privat. Acestea includ:

 • Servicii medicale de baza: acestea sunt serviciile medicale primare oferite de medicii de familie sau de medicii de la centrele de sanatate, cum ar fi consultatii medicale, tratamente pentru afectiuni minore, investigatii de laborator si medicamente prescrise.
 • Servicii spitalicesti: acestea includ internarile in spitale, interventiile chirurgicale, tratamente pentru afectiuni severe sau de urgenta si proceduri medicale mai complexe.
 • Servicii de specialitate: acestea sunt serviciile medicale oferite de medici specialisti, cum ar fi cardiologi, neurologi, pediatri, oncologi, dermatologi si altii. Aceste servicii pot fi disponibile in cadrul sistemului public de sanatate sau in clinicile si spitalele private.
 • Servicii de ingrijire paliativa: acestea sunt serviciile medicale oferite pacientilor cu boli grave si incurabile, cu scopul de a-i ajuta sa aiba o calitate mai buna a vietii.
 • Servicii dentare: acestea includ consultatii dentare, tratamente stomatologice, implanturi dentare si alte proceduri pentru mentinerea sanatatii orale.
 • Servicii de sanatate mintala: acestea includ tratamente pentru afectiuni precum anxietatea, depresia, tulburarile bipolare si alte probleme de sanatate mintala.
 • Servicii de fizioterapie si recuperare medicala: acestea includ tratamente pentru afectiuni musculo-scheletice, precum si terapii de recuperare dupa accidente sau interventii chirurgicale.

Este important de mentionat ca accesul la anumite servicii medicale poate fi limitat in functie de regiunea geografica sau de disponibilitatea resurselor, iar unele servicii medicale pot fi acoperite doar de asigurari de sanatate private.

Ce companii de asigurari medicale exista in Romania?

In Romania exista mai multe companii de asigurari medicale care ofera o varietate de optiuni pentru asigurarea de sanatate. Acestea includ:

 • Allianz-Tiriac: companie internationala de asigurari care ofera asigurarea de sanatate cu diferite niveluri de acoperire.
 • Astra Asigurari: companie de asigurari care ofera asigurari de sanatate cu o varietate de optiuni de acoperire.
 • Groupama Asigurari: companie de asigurari care ofera asigurari de sanatate cu acoperire pentru internare, consultatii, analize si investigatii medicale, interventii chirurgicale si alte servicii medicale.
 • Uniqa Asigurari: companie de asigurari care ofera asigurari de sanatate cu o varietate de optiuni de acoperire, inclusiv servicii medicale in strainatate.
 • Generali Asigurari: companie de asigurari care ofera asigurari de sanatate cu diferite niveluri de acoperire si beneficii suplimentare, cum ar fi consultatii online cu medici specialisti.
 • Asirom: companie de asigurari care ofera asigurari de sanatate cu acoperire pentru o varietate de servicii medicale, precum si asistenta medicala si servicii de telemedicina.

Acestea sunt doar cateva dintre companiile de asigurari medicale din Romania, existand si alte companii de asigurari care ofera astfel de servicii. Este important sa comparati ofertele diferitelor companii inainte de a face o alegere pentru a gasi cea mai buna optiune pentru nevoile dumneavoastra de sanatate.

Care sunt cele mai cunoscute clinici medicale din Romania?

In Romania exista o varietate de clinici medicale cunoscute, atat in cadrul sistemului public de sanatate, cat si in sectorul privat. Iata cateva dintre cele mai cunoscute clinici medicale din Romania:

 • Spitalul Clinic Colentina Bucuresti: este un spital de stat, cu o lunga traditie in tratamentul afectiunilor cardiovasculare si neurologice.
 • Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti: este unul dintre cele mai mari si mai importante spitale de stat din Romania, specializat in tratamentul afectiunilor complexe si de urgenta.
 • Institutul Oncologic Bucuresti: este o institutie publica specializata in diagnosticul si tratamentul cancerului, cu o echipa de medici specialisti de inalta calitate.
 • Regina Maria: este una dintre cele mai mari retele private de sanatate din Romania, cu peste 30 de clinici si spitale in intreaga tara, specializata in servicii medicale de inalta calitate.
 • Medicover: este o alta retea de clinici si spitale private din Romania, care ofera o gama larga de servicii medicale, de la consultatii si analize medicale pana la interventii chirurgicale complexe.
 • Sanador: este un spital privat de referinta din Bucuresti, specializat intr-o gama larga de servicii medicale, inclusiv chirurgie, obstetrica si ginecologie, oncologie si pediatrie.
 • Euroclinic: este o retea de clinici medicale private, cu o experienta de peste 20 de ani in oferirea de servicii medicale de inalta calitate, inclusiv in specialitati precum cardiologie, dermatologie, gastroenterologie, neurologie, oftalmologie si urologie.
 • Synevo: este una dintre cele mai cunoscute retele de laboratoare medicale din Romania, oferind servicii de analize si investigatii medicale de laborator, precum si de radiologie si imagistica medicala.
 • Centrul Medical Unirea: este o clinica medicala privata din Bucuresti, specializata intr-o gama larga de servicii medicale, inclusiv chirurgie, cardiologie, ortopedie, neurologie, oftalmologie si pediatrie.
 • MedLife: este una dintre cele mai mari retele de clinici si spitale private din Romania, cu peste 30 de unitati medicale in intreaga tara si o gama larga de servicii medicale, de la consultatii si analize medicale pana la interventii chirurgicale complexe si servicii de recuperare.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute Clinici Medicale din Romania, existand multe alte clinici si spitale de renume in intreaga tara. Este important sa se aleaga o clinica sau un spital care sa fie specializat in problema medicala cu care se confrunta pacientul si care sa ofere servicii de inalta calitate si un personal medical bine pregatit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI
- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

CELE MAI POPULARE ARTICOLE

- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img