lun, 25 septembrie, 2023
Plase Insecte IeftinePlase Insecte IeftinePlase Insecte Ieftine
One Blog RomaniaImobiliarePreturile proprietatilor imobiliare ar putea incepe sa creasca in 2023

Preturile proprietatilor imobiliare ar putea incepe sa creasca in 2023

Piata romaneasca de imobiliare a ajuns la minimul istoric din prisma preturilor pentru locuinte, iar cei care viseaza la statutul de proprietari spera cu siguranta ca acest trend sa continue si in urmatorii ani. Consultantii din domeniu sunt de alta parere, insa, preconizand chiar cresteri in perioada urmatoare.

Reprezentantii companiei de consultanta imobiliara „Knight Frank” spun ca piata romaneasca de imobiliare nu poate decat sa inregistreze o crestere in urmatorii ani, nicidecum o scadere. Astfel, este posibil ca pretul proprietatilor sa inceapa un trend ascendent chiar peste doar o jumatate de an.

Imobiliarele din Romania urmeaza moda Occidentului

Potrivit money.ro, Chris Bell, managing director al diviziei europene a companiei de consultanta imobiliara Knight Frank, spune ca situatia din tara noastra urmeaza trendul deja observat in mai multe tari din Europa de Est, interesante din prisma pietei imobiliare.

Executivul sustine ca Romania se afla cu aproximativ 6-8 luni in spatele unor tari precum Polonia, unde se poate sesiza acelasi fenomen imobiliar din Occident, de acum un an. Faptul ca piata imobiliara a atins deja cel mai jos nivel trebuie sa fie sugestiv pentru trendul ascendent firesc, ce va urma imediat dupa aceasta perioada excelenta pentru cumpararea de locuinte.

Preturile proprietatilor imobiliare si investitorii straini

Cu o experienta de jumatate de secol in pietele imobiliare, Chris Bell are o viziune destul de clara asupra viitorului investitiilor in tara noastra. Astfel, cel care conduce de 15 ani operatiunile Knight Frank in Europa sustine ca in urmatorii 3-5 ani, investitorii vor fi foarte atrasi de Romania.

La nivelul continentului, se simte o revenire a increderii la achizitii, iar Romania nu este exclusa din regiunile cu acest potential.

Graficele arata ca la fiecare sapte ani, valoarea proprietatilor imobiliare creste – fie ele vile si case finalizate, apartamente, garsoniere sau terenuri pozitionate intravilan – cu aproximativ 10%, indiferent de cat de dificile sunt perioadele traversate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI
- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

CELE MAI POPULARE ARTICOLE

- Publicitate -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Oferă detalii despre propria experiență legată de acest articol.Preturile proprietatilor imobiliare ar putea incepe sa creasca in 2023